Basisgrips

Tennisgrips verhogen de hoeveelheid grip op het racket. Een goede grip absorbeert vocht waardoor het racket minder snel uit je handen glijdt.
Een goede basisgrip zorgt duidelijk voor een toename van het speelcomfort. 
Als speler heb je de keuze tussen droge of plakkerige (track) grips.
Kijk goed naar de diktes van de basisgrip want die kunnen sterk verschillen.
Wie gevoelige polsen of elleboog heeft kiest best voor een dikkere versie.

Basisgrip of overgrip?

De eerste keuze die je maakt wanneer je een nieuwe grip aanschaft is of je kiest voor een basisgrip of een overgrip. Een basisgrip leg je direct over het handvat aan terwijl je een overgrip over de basisgrip heen aanlegt. Welke tennisgrip is voor jou het beste? Dat is vooral een persoonlijke voorkeur. Een basisgrip is minder aan slijtage onderhevig terwijl je een overgrip vaker dient te vervangen om het speelcomfort te behouden. Veel wedstrijdspelers maken gebruik van overgrips zodat ze met regelmaat het gevoel van een ‘nieuwe’ tennisgrip ervaren en zo iedere wedstrijd met perfect materiaal te kunnen starten.

Bij Zoemba Tennis en Padel kan je kiezen tussen de merken Yonex, Technifibre, Wilson en Head.

 

Deze Yonex Synthetic Leather Tour Grips zijn verkrijgbaar in het wit of zwart.
De basisgrip is 1,50 mm dik, wat zeer dun is.

€ 9,- per stuk


 

De Tecnifibre X-tra Full is een zeer comfortabele basisgrip met een dikte van 2.1 mm. Deze basisgrip is tot 50% plakkeriger dan een traditionele grip. Dankzij de sponsachtige touch en de kleefkracht, zorgt deze grip voor een prettige en comfortabele gevoel.
Aanrader voor spelers met een gevoelige elleboog!

€ 9,- per stuk

 


De Snauwarert basisgrip – heeft een tacky multi-layer multipunctured oppervlak.
Unieke constructie voor een stevige grip van het racket, maar met een extra comfortfunctie die de feedback van het racket op de hand niet vermindert.
Verkrijgbaar in zwart en wit

€ 9,- per  stuk


De Wilson Sublime grip is zeer uitgebalanceerd: niet te droog of te plakkerig. Het heeft microperforaties voor optimale absorptie van transpiratie. De randen zijn ook gestructureerd om het risico van glijden te verminderen.
De witte en zwarte versie zijn in ons gamma.

Dikte: 1,8mm

Prijs: € 10,- per stuk


 

De Wilson Micro-Dry Comfort heeft een 2 mm extra foamlaag en dat zorgt voor een verrukkelijk zacht gevoel. Trillingen worden optimaal opgevangen en dat bied veel speelcomfort. De synthetische basisgrip heeft een extreem fijn gaatjespatroon dat niet alleen vocht en transpiratie optimaal absorbeert, maar ook voor een weergaloze grip zorgt. De basisgrip is bijzonder duurzaam, zodat je lang van grip en comfort kunt genieten.

Prijs: € 9,- per stuk


Head Hydrosorb Pro grip zorgt voor een optimaal gevoel en perfect contact met het racket. Het extra kleverige oppervlak in elastomeer en de microperforaties zorgen voor betere ventilatie.

Dikte: 1.75 mm
Kleur: Wit en Zwart
Gewicht: 18 gr

Prijs: € 9,- per stuk


De Head Hydrosorb Comfort is een comfortabele basisgrip van Head.
Deze basisgrip beschikt over extra dempende kwaliteiten wat zorgt voor veel comfort. Bovendien verhoogd deze grip de armvriendelijkheid waardoor de kans op blessures worden verminderd. Beidt extra comfort aan spelers met zweethanden.

Dikte: 2.10 mm
Kleur: Wit
Gewicht: 20 gr

Prijs: € 9,- per stuk


Deze zeer dunne basisgrip is 1,45 mm dik.
Vervaardigt van echt leer en geeft het typische retro gevoel.
Voor de liefhebbers van zeer droge grip, totaal niet sticky.
Door het natuurlijk materiaal weegt het 27 gr wat veel is.

Prijs: € 13,- per stuk