Overgrips

Naast een basisgrip bestaat er ook een overgrip. Een overgrip is een dunne grip van kunststof die over een basisgrip wordt aangebracht. Overgrips hebben in tegenstelling tot basisgrips geen plakrand. Ze zijn zelfklevend. Ook zijn ze vaak wat stroever dan basisgrips. Het is niet noodzakelijk om een overgrip te gebruiken. Vaak wordt hij door spelers gebruikt die hun rackethandvat te dun vinden en er dan een overgrip omheen doen om hem dikker te maken, of door spelers die vaak hun grip vervangen.

 

Eigenschappen

Een overgrip heeft een aantal eigenschappen:

 • Ze zijn makkelijk en snel aan te brengen. Dat komt omdat ze dun en elastisch zijn.
 • Ze zijn soepel en geven een zachter gevoel dan een basisgrip.
 • Ze zorgen voor de absorptie van vocht. Overgrips kunnen wel iets minder vocht opnemen dan basisgrips, dat komt omdat ze dunner zijn.
 • Ze zijn goedkoop. Ze worden meestal in grotere aantallen verkocht dan basisgrips.

Tennissers hebben vaak op vooral de hogere niveaus een paar overgrips in hun tennistas zitten, zodat ze bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd snel een overgrip kunnen vervangen.

Aanbrengen

Voor het goed aanbrengen van een grip is het handig om de volgende stappen te volgen:

 • Laat de basisgrip gewoon zitten. De overgrip komt er overheen.
 • Daarna kan je de grip uit de verpakking halen. Vaak zit er op overgrips een doorzichtige beschermfolie. Deze moet eraf gehaald worden.
 • Een grip is aan één uiteinde wat dunner en wordt daar na een paar centimeter net zo breed als de normale gripbreedte. De dunne kant is de kant waar je mee moet beginnen. Op het dunne stuk zit ook nog een klein plakkertje, dit is nodig om het begin van de grip goed vast te laten zitten.
 • Houdt je racket ondersteboven. Zet het dunne gedeelte met het plakkertje vast op de dop van de racketgrip. Draai nu je racket en wikkel de grip schuin om het racket. Overlap hierbij steeds ongeveer één derde of ¼ deel van de vorige strook.
 • Knip het overgebleven stuk grip van de overgrip af als het uiteinde van het handvat is bereikt.
 • Plak het uiteinde van de grip vast met de bijgeleverde tape.

Het kan natuurlijk zijn dat de grip na veel gebruik glad wordt door het vocht dat hij heeft opgenomen of dat hij versleten is. Dan moet de grip vervangen worden. Dit kan na een paar dagen maar ook na een paar weken zijn, dat hangt ervan af hoe vaak er met de grip gespeeld wordt.

Soorten

Overgrips zijn er in verschillende soorten. Ze hebben meestal allemaal een glad profiel. Sommige grips zijn daarentegen net wat stroever dan de andere of nemen weer wat meer vocht op. Ze zijn in bijna alle kleuren verkrijgbaar, maar de meestvoorkomende kleur is wit.

Bij Zoemba Tennis en Padel kan je kiezen tussen de merken Yonex, Snauwaert, Bullpadel, Prince en Tourna.

 

Dit zijn alle kleuren van onze Yonex collectie overgrip

€ 6,- per 3 stuks

 

De Yonex Ultra thin Grap is een extra dunne, synthetische overgrip die vocht absorbeert en schokken opvangt om je een uitstekend gevoel van controle te geven. Deze grip is slechts 0,4 mm dik tov 0,6 mm normaal.

€ 7,- per 3 stuks

 


Snauwaert Air A-Tack heeft een kleverig, meerlaags, geperforeerd oppervlak dat zorgt voor een stevige grip op het racket, zelfs met een zweterige hand, en de feedback van het racket niet vermindert. Verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en het nieuwe Snauwaert-geel.

€ 3,- per stuk
€ 150,- per pot van 60 stuks


De overgrips van Bullpadel zijn bedoeld om je grip van het padel racket te vernieuwen of te verbreden. Het voordeel van een overgrip is dat je vaker een nieuwe grip kunt plaatsen, zonder dat je de gehele grip hoeft te vervangen. De overgrips van Bullpadel hebben een HAC-systeem en een micro-geperforeerd oppervlak. Het Bullpadel HAC-systeem maakt de grip steviger en veiliger dankzij het vocht absorberend vermogen.

Deze overgrips helpen bij het elimineren van zweet, het verminderen van transpiratie en zorgen voor comfort tijdens het spel.

Dikte van 0,5 mm.

Beschikbare kleuren: roze, zwart, geel en oranje

Verpakking inhoud: 3 stuks overgrips

€ 7,50 per 3 stuks


Deze overgrip voelt droog aan en biedt veel gevoel en uitstekende grip dankzij de textuur. De grip plakt bijna niet en zorgt er dankzij de perforaties voor dat je geen zweethanden krijgt.

€ 7,50 per 3 stuks


De Tourna Grip Standard staat garant voor een unieke vochtabsorptie, en daarom zweren topspelers als Andy Murray, Maria Sharapova en ook Dominika Cibulkova bij deze overgrip.

De synthetische overgrip is zacht en zorgt voor een optimale vochtabsorptie.  Naast grip biedt de overgrip ook veel comfort. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit de absolute bestseller onder de overgrips wereldwijd is.

Facts:

 • ‘s Werelds meest verkochte en gespeelde overgrip
 • Zachte synthetische overgrip met een optimale vochtabsorptie 
 • Ultieme grip voor meer comfort 
 • Topspelers als Andy Murray, Maria Sharapova en Dominika Cibulkova zweren bij deze overgrip

Prijs: € 6,- per 3 stuks